Střet auta s vlakem řidička nepřežila

DN Klatovy

 

 

Tragické následky má včerejší ranní nehoda osobního vozu s vlakem

 

„Ve středu 12. července, v 7.31 hodin, řidička ročník 1955, v ulici Za Tratí pravděpodobně vjela s VW Polo na železniční přejezd bez závor v době, kdy bylo zapnuto výstražné světelné a zvukové zařízení. Došlo ke střetu s vlakem,” uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

„Udělal jsem všechno, co jsem měl udělat. Troubil jsem, brzdil, ale nedalo se tomu zabránit,” řekl Deníku na místě strojvůdce z vlaku. Dodal, že z vozu slyšel hlasitou hudbu. Auto vlak tlačil bezmála sto metrů a značně ho zdemoloval. „Řidičku jsme z vozu vyprostili bez použití hydraulického nářadí,” uvedl hasičský velitel zásahu Miroslav Malát.

 

Na místo přiletěl i záchranářský vrtulník, ale bohužel odlétal prázdný. Ke střetu automobilu Volkswagen Polo s osobním vlakem došlo na přejezdu v Havlíčkově ulici.  Na místě proběhlo vyprošťování a oživovací pokusy, bohužel však marně a řidička zemřela.

 

„Ve vlaku nebyl nikdo z jedenácti přepravovaných osob zraněn. Orientační dechová zkouška u strojvedoucího byla s negativním výsledkem. Případ si převzali kriminalisté. Bude nařízena soudní pitva,“ dodala policejní mluvčí Dagmar Brožová.„Zahájili jsme resuscitaci, ale přes veškerou snahu byla neúspěšná,” konstatoval krajský mluvčí zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha.

Ve vlaku cestovalo jedenáct osob, nikomu se nic nestalo.

„Strojvůdce se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní. Celková škoda byla vyčíslena na 230 tisíc korun. Případ si převzali klatovští kriminalisté, kteří nařídili soudní pitvu zemřelé,” uzavřela Brožová.

Nehoda na téměř čtyři hodiny zcela zablokovala železniční trať, mezi stanicemi Klatovy – Hrádek u Sušice musela jezdit náhradní autobusová doprava.

Zdroj: p cr, red, denik.cz

{jcomments off}