Otec se synem – celkem přes 7 promile alkoholu

Dva muži skončili na protialkoholní záchytné stanici – jeden se třemi promile, druhý se čtyřmi

SUŠICE – Výletu na záchytku předcházelo slovní napadání ženy, přijaté oznámení na lince 158 a příjezd policie. 

V neděli 9. července 2017 ve večerních hodinách přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení jednapadesátileté ženy ze Sušice, že ji slovně urážejí a vyhrožují újmou na zdraví její druh a syn. Operační důstojník ihned na místo vyslal hlídku policistů Obvodního oddělení Sušice. Muži ve věku jednatřicet let a padesát let v protiprávním jednání nepřestali ani po příjezdu policie a ženě stále vyhrožovali a nadávali. Policisté je zajistili. Oba muže vyzvali k dechovým zkouškám. Mladší z mužů se podrobil odbornému měření, které bylo s pozitivním výsledkem 4,3 promile alkoholu v krvi, starší z mužů nadýchal “pouze” 3,15 promile alkoholu v krvi. Oba muži byli eskortováni do protialkoholní záchytné stanice. Policisté případ zaevidovali jako přestupek proti občanskému soužití.

 

 

Vloupání do vozidla

 

DLOUHÁ VES – Pozornost zloděje přilákala peněženka, kterou majitel nechal v autě u ruční brzdy. Pachatel rozbil okno a peněženku ukradl. 

Sušičtí policisté přijali oznámení o vloupání do vozidla, ke kterému došlo v sobotu 8. července 2017 v době od 14:10 hodin do 15:55 hodin na pozemku v katastrálním území Dlouhá Ves. Dosud neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň dveří u řidiče vozidla tovární značky Volkswagen. Využil tak zřejmě příležitost, kdy v otevřené odkládací přihrádce spatřil volně položenou peněženku. Po vniknutí do vozidla ji odcizil. Majitelka tak přišla o dva tisíce korun, platební karty, stravenky a osobní doklady. Z přihrádky ve dveřích pak zloděj ukradl ještě sluneční brýle. Policisté ohledali místo činu a zajistili kriminalistické stopy. Celková škoda na poškozeném vozidle a odcizených věcech byla vyčíslena na 30 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci. Pachateli hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Policisté po něm usilovně pátrají.

 

Př nákupech přišla o mobilní telefon

SUŠICETelefon vzal zloděj z kabelky. 

V sobotu  8. července 2017 přijali policisté Obvodního oddělení Sušice oznámení od třiadvacetileté ženy, že byla při nakupování v obchodním domě v Sušici okradena. Dosud neznámý pachatel jí v blíže nezjištěné době od 12:30 hodin do 12:45 hodin téhož dne odcizil z kabelky, kterou měla poškozená zavěšenou na rameni, mobilní telefon značky Samsung. Škoda byla vyčíslena na 18 tisíc korun. Sušičtí policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a po pachateli, kterému hrozí až dvouletý trest odnětí svobody, i po odcizeném mobilu intenzivně pátrají.

 – p cr-

{jcomments off}