d

Česko-německy:Týden sousedů & Rysí slavnosti

“Týden sousedů” propojily Rysí slavnosti

 

Již tradiční, letos 8. ročník, Rysích slavností  v Železné Rudě letos doplnil vůbec první přeshraniční “Týden sousedů”  v Bavorské Rudě.

Týden sousedů

Vůbec poprvé mohly příhraniční regiony společně prezentovat svoji kulturu a cestovní ruch na jednom místě, a to během Týdnu sousedů, který byl ve středu 28. června 2017 zahájen v prostorách Muzea lokální železnice v Bavorské Železné Rudě.

20170628 112001

Týden sousedů vznikl v rámci projektu Kulturní region Čechy – Bavorsko 2017, ve kterém jsou zapojeny příhraniční a sousední regiony Dolní Bavorsko, Horní Falc, Horní Franky, Karlovarský kraj, Plzeňský kraj a Jihočeský kraj. Projekt je podporován ze strany Bavorského ministerstva financí, pro rozvoj země a vlast a slavnostního zahájení v Muzeu lokální železnice v Bavorské Rudě se zúčastnil také bavorský ministr tohoto rezortu Marku Söder a Ministryně pro místní rozvoj Ing. Karla Šlechtová. Plzeňský kraj při zahájení reprezentoval náměstek hejtmana Martin Baxa.

{gallery}susice/2017/07_cervenec/sousedi/{/gallery}

 

 

Rysí slavnosti

d

První  červencový víkend ve znamení Rysích slavností  byl věnován především historii dráhy,ale nechyběly ani programy tradiční – kulturní a společesnké akce, hudba, občerstvení zábava. Na své si přišli malí i velcí a děti  si slavnosti užívaly jako pouť…

Foto  ze slavností : JAN KUBITA

 

{gallery}susice/2017/07_cervenec/rysi_slavnosti_2017/{/gallery}

 

{jcomments off}