policie nove

Ukončeno šetření úmrtí kojence

Prověřování úmrtí kojence policie ukončila

 

KLATOVSKO – Policisté odložili případ, kdy nešlo o podezření ze spáchání trestného činu při úmrtí kojence z počátku měsíce února. K úmrtí chlapečka nedošlo v důsledku jednání ani opomenutí jiné osoby. 

 

     Policisté z oddělení obecné kriminality v Klatovech odložili trestní věc, kdy se jednalo o podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

 

     V nočních hodinách v pondělí 6. února letošního roku policisté na Klatovsku přijali oznámení o úmrtí kojence, kdy v obci na Sušicku zemřel čtyřměsíční chlapec. Na místo se dostavili policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování a u zemřelého chlapce byla nařízena soudní pitva.

 

      Na místo byli přivoláni zdravotníci záchranné služby, kteří zahájili resuscitaci dítěte a následně lékař konstatoval smrt.

 

    Na základě provedeného šetření, lékařských zpráv a pitevního protokolu nedošlo k úmrtí kojence jednáním ani opomenutím jiné osoby.

“Policie po zvážení zjištěných skutečností případ odložila, protože ve věci nejde o podezření ze spáchání trestného činu,” potvrdila mluvčí klatovské policie nprap. Dana Ladmanová.

 

-p cr, red-

{jcomments off}