22. sezóna ZELENÝCH AUTOBUSŮ

Pojedou? Od kdy? Odkud? Kam? – s otázkami na fungování “zelených šumavských autobusů” se  pracovníci  šumavských informačních center setkávají nejméně od poloviny května.

 

zelene autobusy

 

Ano, i letos budou fungoval linky “zelených autobusů” po Šumavě, mohou je samozřejmě využít  i cyklisté, jak jsou zvyklí. Letos Zelené autobusy, které zajišťují sezónní veřejnou dopravu pro návštěvníky i místní obyvatele v Národním parku Šumava vstupují do 22. sezóny.

 

 

Nositelem projektu „Zelené autobusy” je Správa NP Šumava za velkorysé podpory Jihočeského kraje a Plzeňského kraje prostřednictvím měst a obcí: Železná Ruda, Prášily, Srní, Kašperské Hory, Modrava, Horská Kvilda, Kvilda, Borová Lada, Nová Pec.

Přepravu smluvně zajišťuje ČSAD autobusy Plzeň a.s. Jízdné je dle standartních tarifů. 

Detailní informace o linkách zelených autobusů, které jezdí denně od 1. 7. do 31. 8. 2017, získáte v informačních střediscích Správy NP Šumava a na www.csadplzen.cz.

 

JÍZDNÍ ŘÁDY – leták ke stažení ZDE

zelene autobusy 2017

 

Na území Jihočeského kraje budou v Zelených autobusech (na linkách Nová Pec-Jelení Vrchy, Horská Kvilda-Bučina) akceptovány jednodenní jízdenky Jikord plus.

Na všech linkách Zelených autobusů je možná přeprava jízdních kol na přívěsech za autobusy (linka Horská Kvilda – Kvilda – Bučina v omezené míře).

 

 

-red, nps. csad-

{jcomments off}