Ženou regionu je ‘Onkoteta Ladí’

blumelova

 

 

Ženou regionu je Ladislava Blumelová

 

Místopředsedkyně nadačního fondu Šance onkoláčkům Ladislava Blumelová byla ve středu 31. května vyhlášena Ženou regionu 2017. Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo za přítomnosti hejtmana Josefa Bernarda v Měšťanské besedě v Plzni.

„Celonárodní soutěž Žena regionu je určena všem ženám, které dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale aktivně se podílejí i na veřejném životě, tvoří hodnoty, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům, přispívají k rozvoji svého regionu a ještě při tom zvládají péči o rodinu. Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení,” vysvětluje smysl soutěže výkonná ředitelka projektu Marie Heřmánková.

Z celkem 26 nominovaných žen vybírala veřejnost prostřednictvím hlasování na internetu. Jednoznačnou vítězkou se stala Ladislava Blumelová, druhou oceněnou ženou je Lenka Ticháčková a jako třetí se umístila Pavla Jakoubková.

 

 

spolecna

 

 

Ladislava Blumelová

Profese: Místopředsedkyně nadačního fondu Šance onkoláčkům

Ladislava Blumelová se k pomoci vážně nemocným dětem nachomýtla před pár lety, když v jejím okolí malému chlapci lékaři diagnostikovali zhoubný dětský nádor. Ona se tehdy ujala organizace krásné benefice, a protože měla akce opravdu velký úspěch a chlapec se uzdravil, rozhodly se s jeho maminkou založit nadaci a pomáhat dalším dětem s podobnou diagnózou. Dnes je Laďka hlavní součástí velmi důležité činnosti. Věnuje všemu nejen svůj čas, ale hlavně kus srdce, které je opravdu velké. Ona sama je ženou vtipnou, veselou, dobrosrdečnou, ale i přísnou. Má tři zdravé dcery a možná i díky tomu si sama dobře uvědomuje, jaké má štěstí, s o to větší energií a chutí dává část své lásky dětem nemocným. Stíhá přitom všem péči o rodinu, domácnost, pomáhá svým rodičům, ale žije i aktivním soukromým životem. Ona sama říká: „Když není práce protkaná láskou, je zbytečná.” A to, co za jejími slovy zůstává, je vidět na každém kroku. Onkoteta Ladí je podporou pro maminky onkoláčků, ale i pro své přátele. Ona je ženou s velkým „Ž”.

 

Lenka Ticháčková

Profese: vedoucí služby

Lenka Ticháčková je jednou ze zakládajících členů spolku UCHO, z.s., v Tlumačově a zakladatelkou Centra Ouško – sociálně aktivizační služby pro děti s mentálním a kombinovaným postižením ve Kdyni. Poté, co se jí druhorozená dcera narodila s Downovým syndromem, nesložila ruce do klína, ale postavila se této výzvě čelem a své rodičovské zkušenosti s péčí o dítě s mentálním postižením využila při zakládání a využívá při práci v Centru Ouško. Svým optimismem, životním elánem a chutí bojovat za každého, kdo to potřebuje, dokáže nakazit mnohé kolem sebe. Nezná slovo „nejde”.

 

Pavla Jakoubková

Profese: tisková mluvčí krajského hasičského sboru

Pavla Jakoubková je mimořádně akční mladá dáma. Být „jen“ tiskovou mluvčí je pro ženu s takým množstvím energie málo. Takže se kromě této práce věnuje moderování hasičských akcí v celé republice (soutěže, plesy, galavečery), výchovné činnosti ve školách, dělá figurantku při hasičských soutěžích (ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel a poskytování první pomoci), vede kurzy psychologické pomoci, učí na kurzu neodkladné péče a navíc dálkově studuje obor Zdravotnický záchranář na vyšší odborné škole. K tomu všemu ještě v roce 2015 vymyslela, že se na všech hasičských akcích Plzeňského kraje (soutěže, veřejné ukázky dovedností apod.) pod heslem „Nemusíš být hasič, abys byl hrdina“ bude pořádat nábor jak hasičů, tak i přítomných diváků do Českého národního registru dárců dřeně (ČNRDD). Díky těmto náborům při plzeňských hasičských akcích vstoupily do registru již desítky dárců.

 

 

vitezky

 

Soutěž se koná pod záštitou Senátu Parlamentu České republiky a Asociace krajů České republiky.

 

-pk, red-

 

_______________________________________________________

 

Ladislava Blumelová

region Plzeňský kraj

Profese: Místopředsedkyně nadačního fondu Šance onkoláčkům

Ladislava Blumelová se k pomoci vážně nemocným dětem nachomýtla před pár lety, když v jejím okolíblumelova2
malému chlapci lékaři diagnostikovali zhoubný dětský nádor. Ona se tehdy ujala organizace krásné benefice a protože měla akce opravdu velký úspěch a chlapec se uzdravil, rozhodly se s jeho maminkou založit nadaci a pomáhat dalším dětem s podobnou diagnozou.

Dnes je Laďka hlavní součástí velmi důležité činnosti. Věnuje všemu nejen svůj čas, ale hlavně kus srdce, které je opravdu velké.

Ona sama je ženou vtipnou, veselou, dobrosrdečnou, ale i přísnou. Má tři zdravé dcery a možná i díky tomu si sama dobře uvědomuje, jaké má štěstí, s o to větší energií a chutí dává část své lásky dětem nemocným. Stíhá přitom všem péči o rodinu, domácnost, pomáhá svým rodičům, ale žije i aktivním soukromým životem.

Říká ” Když není práce protkaná láskou, je zbytečná,” a to co za jejími slovy zůstává, je vidět na každém kroku.

Onkoteta Ladí je podporou pro maminky onkoláčků, ale i pro své přátele. Ona je ženou s velkým Ž.

(www.zenaregionu.cz)

{jcomments off}