policie

Zpronevěra pod záminkou provedení stavebních prací

SUŠICE/ Zpronevěřil peníze pod záminkou provedení stavebních úprav

Pěkně draho teď může přijít zpronevěra zhruba 70 tisíc korun, které měly přijít na stavební úpravy rodinného domu v Sušici. Od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování z oddělení hospodářské kriminality převzal usnesení o zahájení trestního stíhání osmadvacetiletý muž ze Sušicka, obviněný z přečinu zpronevěra.

Muž po předchozí ústní domluvě v době od května do srpna 2015 převzal od poškozeného v šesti splátkách finanční hotovost, kdy se jednalo celkem o sedmdesát tisíc korun. Mezi poškozeným a obviněným se jednalo o zálohu na základě smlouvy o dílo, podle níž měl muž provést stavební práce na domě v Sušici a nakoupit potřebný materiál. Jenže  po zaplacení záloh se poškozený nedočkal  ani jednoho. Požadoval proto vrácení peněz, jenže povedený stavebník je mezitím utratil pro vlastní potřebu a nevrátil.

 

další zprávy:

HORAŽĎOVICKO – V pátek odpoledne se srazily dvě řidičky

V pátek 19. května jela v 16.15 hodin jednačtyřicetiletá řidička z obce na Horažďovicku  směrem od Defurových Lažan na Pačejov a na rovném úseku se zřejmě plně nevěnovala řízení. Vjela do protisměru, kde se srazila s protijedoucím vozidlem, za jehož volantem seděla rovněž žena – sedmatřicetiletá řidička.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění obou řidiček a dvou nezletilých spolujezdců jedné z nich. Zraněné osoby byly převezeny k ošetření do zdravotnického zařízení v Klatovech.

Odhadnutá hmotná škoda činí 200 tisíc korun. Provedené dechové zkoušky byly u obou řidiček negativní.

 

 

22letý řidič ze Sušice pod vlivem amfetaminu

Podezřelý z přestupku je  22letý řidič ze Sušice,  kterého v pondělí v noci kontrolovali policisté ve Chmelné. Policejní hlídka ho k silniční kontrole zastavila ve 23.40 hod .a podrobila jej  testu na přítomnost omamných a psychotropních látek.  Test prokázal přítomnost  amfetaminu a metamfetaminu. Muž byl převezen do zdravotnického zařízení v Sušici, souhlasil s lékařským vyšetřením i odběrem biologického materiálu.

 

 

Pod vlivem, bez řidičáku… a za volantem

Hlídkou policistů z obvodního oddělení byl v Sušici na ulici Volšovská, v úterý 23. května, kontrolován řidič vozidla Fiat Bravo. Policisté jej zastavili ve 22.20 hodin a nestačili se divit – 21letý cizinec při kontrole nepředložil  řidičský průkaz a posléze přiznal, že ho ani nevlastní.

Navíc  u něj bylo, po absolování testu na přítomnost omamné nebo psychotropní látky zjištěno, že se na “výlet” vydal pod vlivem konopí.  Muž byl převezen do zdravotnického zařízení v Sušici a souhlasil s lékařským vyšetřením i odběrem biologického materiálu.Přetupek je předán k dalšímu řešení správnímu orgánu.

 

– p cr, red-

{jcomments off}