spolecna

Start s premiérovým vítězstvím

Premiérové vítězství talentovaného Kaliny!

Czech Cup Sušice 2017

spolecna

 

 

(www.stihl.cz) První letošní kvalifikace proběhla v jedné z bašt timbersportu – v Sušici, 23. dubna 2017. Že divák z tohoto kraje je odolný už víme, ale tentokrát musel vyrazit do poletujícího sněhového poprašku a pořádně studeného větříku. Klobouk dolů a díky za věrnost!

 


tim635

 

V úvodním STIHL Stock Saw už jsme si zvykli na “vysoké body” napříč startovním polem, protože rozhodují opravdu maličkosti. Nejrychlejší byli Aleš Svoboda, Luboš Šulista a Víťa Soukup. Ve standing se čekal souboj o nejrychlejší čas mezi dvojicí Roušal Holub, ale oba skončili za Honzou Kamírem starším, který poprvé startoval proti svému synovi. Celé startovní pole nechal za sebou Martin Kalina, který už v loňském podzimu vylezl “na bednu” a pro zasvědcené bylo jen otázkou času, kdy si připíše první celkové vítězství.
Když si pak Martin Kalina připsal za Single Buck 14 bodů s tím, že rychlejší byli jen Zdeněk Maťha a Martin Roušal, bylo před poslední disciplínou pořádně našlápnuto: Maťha (41 bodů), Kalina (40), Roušal (32) a Kamír st. (31).


V závěrečném underhandu nasadil Martin Kalina Zdeňkovi laťku na čas 26,15, a díky tomu, že druhý nejlepší byl Honza Wáwrů, potřeboval Zdeněk “seknout” pod jeho 31,36. Stopky se zastavily na čase 31,54 a Martin Kalina už tak mohl slavit své první vítězství v české sérii.

 

foto: Jan KUBITA

{gallery}susice/2017/05_kveten/timbersport_2017_susice/{/gallery}