2

Ukraťte si chvíli na Kratochvíli


Tentokrát jsme se nechali spolu s Janem KUBITOU  inspirovat krásou jara a pohádek a  pozveme vás tam, kde se  z dívek stávají princezny a  z chlapců rytíři…

 

Kratochvíle

Zámek Kratochvíle je krásným a stále více oblíbeným cílem návštěvníků. Jeho atmosféra je neopakovatelná a má pro každého jiný význam. Leží poblíž Netolic, takže naplánovat si sem výlet je docela snadné.

 

1

 

Zámek byl vystavěn kolem roku 1569 z původního hospodářského dvora Leptáč, který věnoval Vilém z Rožnberka Jakubu Krčínovi. V roce 1589 byl dohotoven do dnešní podoby. Vlastnil jej Petr Vok, který jej i podle významu jeho názvu užíval 🙂 . Po jeho smrti patřil rodu Schwarzenberků a nakonec byl v roce 1922 zestátněn.

 

2

3

 

 

Milý výlet a pro ty, kteří sem jezdí čatěji – při procházce zahradou u vodního kanálu můžete ‘pozdravit’ i starou známou – labuť s jední křídlem.

 

Kratochvíle – zlacená sluncem Itálie

(www.zamek-kratochvile.eu) Zámek Kratochvíle – stavba, která nemá v Čechách druhé poloviny 16. století obdoby. Je výrazem okázalé velkorysosti předního velmože království Viléma z Rožmberka. Ve své konečné podobě představuje jeden z klenotů stavitelského a  dekoračního umění doby renesance. Rozmarné zastavení ve shonu života. Kratochvíle je výzvou k nalézání klidu i k obnově duševních sil. Uposlechněme této výzvy a přemýšlejme o dávných vášních, dávných příbězích, neboť porozumíme-li jim, budeme lépe rozumět sami sobě.

 

Provozní dobu, kdy můžete zámek navštívit, najdete ZDE

 

Probíhají tu velmi zajímavé akce – tak například už 27. května se zámek oblékne do živých květin:

Tradiční květinové instalace v interiérech zámku Kratochvíle se v letošním roce uskuteční popáté. V období od 27. května do 4. června 2017 budou jednotlivé pokoje vily ozdobeny a provoněny živými květinami. Dominantními květinami v aranžmá budou růže, lilie, tulipány a karafiáty.

 

kratochvile kvetiny

kratochvile kvetiny2

 

Na sobotu 27. května je připravena večerní procházka zámkem Kratochvíle.

Zámek bude při této příležitosti mimořádně otevřen i v pondělí 29. května.

Těšit se můžete i na již 26. ročník divadelního léta, který nabídne zajímavý program. Více se dozvíte na webových stránkách zámku ZDE

 

Příjemné jarní zážitky vám přeje redakce logo šumava

 

{jcomments off}