policie

Černá středa: dvě auta ve stromech

Dvě auta skončila ve stromech

HORAŽĎOVICKO – Řidič sjel s vozidlem mimo komunikaci, kde zůstal s vozidlem na střeše. 

    Ve středu 5. dubna okolo 10.40 hodin jel čtyřiašedesátiletý muž z Horažďovic s vozidlem značky Opel Corsa po silnici II/169 ve směru od Horažďovic na obec Rabí. Před obcí Rabí vjel v levotočivé zatáčce s vozidlem za pravou krajnici, dostal smyk a havaroval v levém silničním příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče a spolujedoucí, kteří byli převezeni do zdravotnického zařízení v Klatovech a po ošetření byli propuštěni.

Odhadnutá hmotná škoda činí 15 tisíc korun. Policisté zadrželi osvědčení o registraci vozidla. Dechová zkouška u řidiče s negativním výsledkem. Vyřešeno na místě blokovou pokutou.

 


 

SUŠICKO – Řidička ukončila jízdu s vozidlem nárazem do stromu. 

     Ve středu 5. dubna okolo 15.20 hodin jela 58letá řidička ze Sušice s vozidlem značky Kia po silnici II/171 v obci Františkova Ves, kdy zřejmě vlivem nepozornosti vjela vpravo mimo komunikaci a narazila do stromu. Řidička při dopravní nehodě utrpěla zranění a byla převezena k ošetření a následně propuštěna. Hmotná škoda činí 63 tisíc korun. Dechová zkouška u řidičky s negativním výsledkem. Policisté zadrželi osvědčení o registraci vozidla. Dopravní nehoda byla vyřešena na místě blokovou pokutou.

 

***

 

HORAŽĎOVICKO – Pachatel poškodil hrob

     Ve středu 5. dubna letošního roku přijali policisté na obvodním oddělení v Horažďovicích oznámení o poškození hrobu. V obci na Horažďovicku neznámý pachatel vylil hnědou baru na hrob. Předem odhadnutá škoda činí padesát tisíc korun.

Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

– p cr, dl-

 

 

————

Bezpečně na silnicích i mimo ně

zebra

KLATOVSKO – V blízkosti škol policisté dětem vysvětlovali zásady správného přecházení komunikací. 

     I na Klatovsku se policisté zapojili do celorepublikového preventivního projektu zaměřeného na chodce v silničním provozu “Zebra se za Tebe nerozhlédne!”. Akce probíhala v týdnu od 3. do 7. dubna letošního roku. Pro letošní jarní období je zaměřen zvýšený dohled policistů u základních škol v ranních i odpoledních hodinách.

    Ve středu 5. dubna v odpoledních hodinách policisté z dopravního inspektorátu a policistka ze skupiny tisku a prevence dohlíželi na bezpečnost dětí v silničním provozu u přechodů pro chodce v blízkosti škol v Klatovech.

Při této preventivní akci policisté  dětem vysvětlovali správné přecházení komunikací po vyznačených přechodech pro chodce.               

   Nezletilí chodci byli policisty informováni o akci i  pohybu na komunikacích a chodnících. Následně děti od policistů obdržely úkolníčky a reflexní pásky, které děti mají nosit na oblečení při chůzi i při jízdě na jízdním kole za zhoršené viditelnosti.

{jcomments off}