Putování srdcem Evropy – Vydra, Pancíř

Už víte, co budete dělat ve sváteční volný den? Pokud stále váháte, kam se vydat a počasí bude nakloněno, přidáváme  jeden tip do kelendářů:

 

Putování  bez hranic srdcem Evropy – to je celý název první výroční akce česko-bavorského programu přeshraniční spolupráce, která se uskuteční ve dnech 27. – 28. září 2016 v české části Šumavy. Cílem výroční akce je představit projekty z oblasti cestovního ruchu.

 

hosek sumava

 

Nejprve se proto uskuteční dne 27. září 2016 konference na Modravě v prostorách Spolkového domu. Na ní budou představeny projekty „Zlatá stezka – síť turistických cest na „Zelené střeše Evropy“, „PhotoStruk – Analýza historických FOTOgrafií pro virtuální rekonSTRUKci kulturního dědictví v česko-bavorském příhraničí“ a „Putování bez hranic srdcem Evropy“.

 

 

S posledním jmenovaným projektem se budete moci seznámit při dvou pěších výletech, které se uskuteční na svátek 28. září. Prvním je výlet “Podél řeky Vydry”. Účastníci budou seznámeni s jejím tokem a dřevěným hradlovým mostem. Sraz účastníků je v 9 hodin u IC Modrava.

 

 

Druhým je „Pancířským hřbetem“, kdy se pokocháme výhledem z rozhledny na Pancíři, která oslaví 93. narozeniny a projdeme se k sousedním vrcholům Habr a Můstek. Začátek je ve 13 hodin na parkovišti Kaskády na Špičáku.

28.9.bezhranic srdcem evropy

 

28.9.bezhranic srdcem evropy2

 

 

Program přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014-2020 navazuje na velmi úspěšný program Cíl 3 realizovaný v programovém období 2007-2013.

Nový program s ziel3
celkovou alokací 103,4 mil. EUR je určen zejména pro regionální a místní projekty připravované v úzké spolupráci českých a bavorských partnerů s dopadem na společné území. Od zahájení Programu bylo schváleno celkem 52 projektů v celkové výši 40,9 mil. EUR, což činí 40 % z celkové alokace programu.

 

Pro nejbližší zasedání Monitorovacího výboru, které se uskuteční ve dnech 13. – 14. prosince 2016 bylo předloženo dalších 52 projektů v celkové výši 45,5 mil. EUR (44,0 % z celkové alokace programu).

 

 

-tz ers- ilustrační foto Vladislav Hošek /www.oehling.cz

{jcomments off}