policie1

Policie se na prázdniny připravila

I policie se připravuje na prázdniny, česká policie slouží českým turistům i u moře

 

 

policie1

Opatření na letošní letní prázdniny představil minulý týden na tiskové konferenci první náměstek policejního prezidenta plk. Martin Vondrášek spolu s ředitelem ředitelství služby pořádkové policie plk. Martinem Hrinkem, ředitelem ředitelství služby dopravní policie plk. Tomášem Lerchem a koordinátorkou prevence pplk. Zuzanou Pidrmanovou.

 

Plk. Vondrášek ve svém vystoupení shrnul základní problematiky, na které se policisté o letních prázdninách zaměří. Jde o oblasti pořádkové a dopravní policie ruku v ruce s preventivními projekty. „Chceme se zaměřit na nejohroženější skupiny obyvatel, kterými jsou děti, mládež a účastníci silničního provozu. Opatření budou realizována jak na celorepublikové, tak i regionální úrovni,“ zdůraznil první náměstek.

 

 

Česká policie slouží i českým turistům v Chorvatsku a Bulharsku

 

Stěžejním úkolem nadcházejícího období pro pořádkovou policii je dohled nad veřejným pořádkem v rámci celé řady kulturních a společenských akcí, jako jsou hudební festivaly, poutě, atd. Zejména preventivně pak budou policisté působit při kontrolách chatových oblastí, připraveno pomoci českým turistům bude 12 českých policistů o prázdninách sloužících v turistických destinacích v Chorvatsku a Bulharsku. „Novinkou v tomto roce je akce VODA 2016, při které se především s ohledem na prevenci zaměříme na vodní toky a dohled nad dodržováním pravidel ze strany vůdců malých plavidel a vodáků,“ uvedl ředitel Hrinko.

 

 

Silniční provoz a řidiči

 

Plukovník Lerch znovu apeloval na veškeré řidiče, aby při řízení vozidel nevykonávali žádnou další činnost a plně se věnovali řízení a situaci v provozu. Zdůraznil, že nejnebezpečnější je nepozorný řidič a nejrizikovější ohroženou skupinou pak nemotorizovaní účastníci silničního provozu – chodci a cyklisté. „Zejména v prvních prázdninových víkendech se zaměříme na dopravně zatížené silniční tahy, na komunikacích chceme být vidět a přispět tak k celkovému zklidnění provozu,“ doplnil ředitel Lerch.

 

 

138× pojedou policisté za dětmi na tábory

 policejninoviny

Tiskovou konferenci zakončila oblast prevence. Pplk. Pidrmanová zmínila celorepublikové i regionální preventivní projekty včetně 138 plánovaných výjezdů policistů na dětské pobytové rekreace.

„Novým projektem v tomto roce je rozhlasová kampaň s názvem Jezděte bezpečně, věnujte se řízení, která bude v průběhu prázdnin vysílána na šesti komerčních rozhlasových stanicích,“ uvedla koordinátorka prevence. Rozhlasové spoty na tři nešvary českých řidičů, kterými jsou telefonování, zvědavost a podceňování únavy při dlouhé cestě charismatickým hlasem namluvil Martin Stránský.

 

-tz p cr jb-

{jcomments off}