policie

Odebíral plyn na účet zemřelého

Prodavačka ho vyhnala pepřákem

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování prověřují loupež, ke které došlo v pátek 20. května letošního roku.

V Klatovech před šestou hodinou ranní přišel k prodejnímu stánku neznámý muž s papírem, na němž měl text  kde požadoval vydání finanční hotovosti pod pohrůžkou násilí. Obsluhující prodavačka proti muži použila pepřový sprej a ten místo opustil – bez peněz.

Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu loupež a po pachateli pátrá.

 

Odjíždíte na chatu? Zajistěte byt!

Po návratu do bytu byli majitelé překvapeni. V době jejich nepřítomnosti  přišla nezvaná návštěva.

Na obvodním oddělení v Klatovech přijali policisté oznámení o vloupání do bytu. O víkendu neznámý pachatel v Klatovech vnikl v domě do jednoho z bytů a uvnitř prostory prohledal. “Na památku si odnes různé šperky a majitelům způsobil celkovou škodu devadesát tisíc korun.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.

 

Neunesl rozchod a přišel “účtovat”

V první polovině května vnikl muž neoprávněně do bytu bývalé přítelkyně a vzal jí mobilní telefon.

Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinů porušování domovní svobody, krádež a poškození cizí věci jednačtyřicetiletý muž z Domažlicka. Dne 6. května letošního roku vnikl v Železné Rudě do bytu bývalé přítelkyně. Před čtrnáctou hodinou vyrazil uzamčené dveře do bytu, kam neoprávněně vnikl a odcizil mobilní telefon poškozené. Ženě nadával a následně nechtěl byt opustit. došel až poté, co  došlo na slova o přivolané policii…

 

Muž odebíral zemní plyn na zemřelou osobu

Od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování převzal usnesení o zahájení trestního stíhání muž ve věku 33 let ze Strakonic, který byl obviněn z přečinu podvod.

Muž v období od 17. září 2011 do 4. června 2012, v Nýrsku na odběrném místě zemního plynu v bytovém domě  v bytě, úmyslně zamlčel dodavateli zemního plynu, že došlo ke změně odběratele. Původní odběratel zemního plynu zemřel a obviněný muž využíval omylu dodavatele, kdy neoprávněně odebíral zemní plyn na zemřelou osobu. Navíc za odebraný zemní plyn neuhradil platby a poškozené akciové společnosti tak vznikla škoda ve výši 62 581 Kč.

 

Spadla klec – zkoušeli krást opakovaně, policisté je dopadli

Ve středu 25. května, kolem třetí hodiny v noci, bylo oznámeno občanem na tísňovou linku, že zřejmě došlo ke vloupání do novinového stánku v Klatovech. Policisté z obvodního oddělení přijeli do ulice Nádražní a zjistili, že na prodejním stánku je poškozena petlice na mříži i na dveřích. Policisté prováděli průzkum v okolí a ve 4.20 hodin zadrželi podezřelého muže ve věku 56 let z Prahy.

Dále bylo zjištěno, že v okolí místa vloupání projížděl řidič s osobním vozidlem Škoda Octavia –  tento byl následně kontrolován policisty v obci Červené Poříčí. V 5.05 hodin byl podezřelý třiapadesátiletý muž z Plzně taktéž zadržen.

Podezřelí muži byli převezeni na policejní služebnu, kde byly provedeny neodkladné úkony.

Do prodejního stánku vnikli muži společně. Nejdříve mladší muž pákovými kleštěmi přeštípl oko zajišťující petlici ochranné mříže i  visací zámek na dveřích, které vypáčil a uvnitř prostor prohledal a přeštípl visací zámek u skříňky. Pachatelé společně odcizili cigarety různých značek a příruční mincovník. Dále starší muž pákovými kleštěmi přeštípl přívodní kabel elektrického proudu.

V rámci prověřování policisté zjistili, že předtím se pachatelé v obci Nalžovské Hory pokusili vniknout do objektu prodejny, kde poškodili vstupní dveře a rozvodnou skříň elektrické energie.

Celková škoda na poškozeném zařízení i odcizením věcí dosahuje třicet tisíc korun.

Uvedení muži ve zkráceném přípravném řízení převzali sdělení podezření z přečinů krádež, částečně ve stadiu pokusu, a poškození cizí věci.

Policisté zjistili, že uvedení pachatelé se dopouštěli trestné činnosti již v minulosti.

 

 

– p cr-

{jcomments off}