Vimperské gymnastky bojovaly O pohár Českých Budějovic

gymna     

 

Vimperské gymnastky bojovaly O pohár Českých Budějovic

 

 

       Na populární již XVI. ročník závodu ve sportovní gymnastice žen v Českých Budějovicích „O pohár města“ se těšily malé i starší gymnastky z celé republiky. Lákavé je vedle příjemného prostředí i to, že se jedná pouze o dvojboj.

 

       Líbivé a náročné sestavy s hudebním doprovodem na prostných ocenily odborníci i laici. O konečném pořadí závodníků, téměř ve všech případech, rozhodla nevypočitatelná kladina. Jeden pád znamená v hodnocení jeden bod dolů a to už se těžko dohání. Ani vimperským gymnastkám se pády nevyhnuly. V kateg. VS0A Dorota Jakšová obsadila krásné 7. místo, Emílie Půbalová i s jedním pádem skončila devátá. V kateg. VS0B vybojovala Kristýna Malá pro Vimperk nejlepší umístění a to 5. m., Šarlota Jakšová (1 pád) 7. m. a Martině Bělíkové se podařilo spadnout dvakrát a tak se musela spokojit v 10. příčkou. I v další kateg. VS1B obě děvčata pád neminul. Aneta Medková skončila osmá a Anastázie Klasová devátá.

 

       V nejpočetnější kateg. VSC5+6 startovalo hned pět vimperských děvčat. Z toho bez pádu tři: Lucie Hermanová – 11., Šárka Václavíková 15. a Marie Staňková 17. místo. Anetku Hlinkovou posunul jeden pád na 13. pozici. Největší smůlu si vybrala favoritka Anna Kotrlíková, kterou tři pády poslaly z první destíky až na 18. místo. Přesto, že děvčata padala jak hrušky na podzim, je umístění 7x v první desítce velice pozitivní. Poděkování tentokrát patří nejen vimperským gymnastkám za dobrý výkon, ale i jejich trenérkám Haně Košnarové a Pavle Uhříčkové.

 

       Poslední přípravný závod před krajským přeborem nás čeká v Jindřichově Hradci.

 

 

Marie Kotlíková
předsedkyně oddílu SG TJ Šumavan Vimperk z.s.

 

gymna

 

{gallery}Jitka/rok2022/kveten/gym{/gallery}  

 

 


{jcomments off}