zapis

Zápis do dětských skupin Portusáček

portuss

 

Zápis do dětských skupin Portusáček

 

 

       Portus Prachatice, o.p.s. provozuje celkem tři dětské skupiny, dvě v Prachaticích, jednu v Lažišti. Zájem o umístění dítěte do dětské skupiny je tradičně velký. Zápis bude v letošním roce probíhat online na adrese www.portusprachatice.cz. Rodiče budou poté zváni jednotlivě k prohlídce interiérů skupiny.

 

       První dětská skupina zahájila svou činnost již v roce 2016. Skupiny navštěvují děti od jednoho roku věku až po nástup do první třídy základní školy. Péči o děti zajišťují v každé skupině dvě kvalifikované pečující osoby, kapacita každé skupiny je 12 dětí. Kvalitu poskytované péče a profesionalitu pečujících osob nově zaručí standardy kvality péče o dítě v dětské skupině, které přinesla novela zákona o dětských skupinách. Finančně bude nově provoz skupin zajišťovat Ministerstvo práce a sociálních věcí.

 

       Z iniciativy samotných rodičů vznikl nápad na otevření registrované mateřské školy, která bude určena především dětem, které dochází do dětských skupin. Otevření je plánováno na září 2022. Kapacita mateřské školy bude 15 dětí.

 

Bc. Hana Bártová, DiS.
Portus Prachatice, o.p.s.


zapis

 

 


{jcomments off}