Zahájení provozu vimperského cyklobusu

 

 

Starostové zahájí projekt Šumavou na kole vimperským cyklobusem společnou jízdou

 

 

 

       Ve čtvrtek 1. července letos poprvé vyrazí na svou novou trasu vimperský cyklobus. Představitelé měst, obcí a institucí, které na provoz přispívají, si projedou trasu z Vimperka až do Strážného v sobotu 3. července. Speciální autobus, který pojede za vimperským cyklobusem vypraví firma Švarctrans. Nastupovat se bude podle jízdního řádu cyklobusu v 8:40 ve Vimperku nacyklobus autobusovém nádraží. V každé přispívající obci může přistoupit její starosta nebo představitel. V konečné stanici na Strážném se pak všichni sejdou v Restauraci U sousedů, kde promluví představitelé obcí a čestní hosté z české i německé strany Šumavy.

 

       Na projektu Šumavou na kole vimperským cyklobusem se finančně podílí město Vimperk, Jihočeský kraj, městys Strážný, obec Kvilda, obec Modrava, obec Borová Lada, obec Nové Hutě, obec Horní Vltavice, obec Stachy, obec Zdíkov a Česká unie sportu, která sídlí na Zadově.

 

       Cyklobus bude jezdit od 1. července do 31. srpna dvakrát denně na Strážný a zpět. Dopolední trasa bude ale jiná než odpolední. Dopolední trasa se pojede Vimperk – Zdíkov – Stachy – Zadov – Churáňov – Kvilda – Borová Lada – Horní Vltavice – Strážný a stejnou trasou zpět. Odpolední pojede stejně, ale zpět se bude vracet rychlejší trasou Strážný – Horní Vltavice – Kubova Huť – Vimperk. 

 

       Cílem cyklobusu je nabídnout návštěvníkům a místním dopravu do horních partií centrální Šumavy, zároveň chce město Vimperk přitáhnout návštěvníky z centrální Šumavy do Vimperka, který letos láká hlavně na opravenou horní část Státního zámku Vimperk a nově opravenou městskou zvonici.

 

Bc. Lenka Pechoušková
Referent odboru školství,
kultury a cestovního ruchu 

 

 


{jcomments off}