Zámek Mlázovy slaví výročí 300 let

 

Zámek Mlázovy – historie, kterou odvál čas, přesto žije dál

 

 

       Zámek Mlázovy slaví výročí 300 let a v neděli 27. června bude zpřístupněna barokní černá kuchyně a expozice o historii zámku.

 

       Dozvíte se, kdo byl nejlepší přítel spisovatele Karla Poláčka, proč chodil místní farář celé léto v teplých bačkorách a kdo z majitelů zámku se věnoval alchymii?

 

       Po letech chátrání a pustnutí bude ke 300. letému výročí barokního zámku Mlázovy zpřístupněna opravená část přízemí s expozicí o historii panství Mlázovy, poznáte příběh majitele zámku Dušana Zachystala a seznámíte se s kamenictvím v tomto regionu. Na velkoplošných fotografiích uvidíte zámecký areál ze stejných pohledů dříve a nyní. Nejzajímavějším prostorem bude pro návštěvníky zcela jistě nově zpřístupněná černá kuchyně, obnovená do původní funkční podoby.

 

       Slavnostní otevření se uskuteční v neděli 27. 6. 2021 ve 14 hodin na nádvoří zámku Mlázovy a program bude pokračovat prohlídkou expozice v zámeckých prostorách za účasti současných majitelů zámku, kteří rádi zodpoví vaše dotazy. Zároveň bude v areálu doprovodný program pro děti i dospělé – dobová střelnice s růžemi, prohlídka zámeckého parku, bude možné si zahrát kuželky v zámeckém kuželníku, obří šachy a dámu, případně Člověče, nezlob se. 

 

Ing. František Šperl, Ph.D.

 

mlazovy

 

 


{jcomments off}