martanova

Tisková zpráva města

Ministerstvo pro místní rozvoj již rozhodlo o Územním plánu Vimperk

 

Ve čtvrtek 30.12. 2014 obdrželo město Vimperk rozhodnutí Ministerstva pro místní rozvoj o odvolání města proti rozhodnutí Krajského úřadu Jihočeského kraje, kterým ruší opatření obecné povahy, jímž byl vydán dne 29. června 2011 ÚP Vimperk. Ve výroku rozhodnutí je uvedeno, že odvolání města Vimperk zamítá jako nepřípustné. Ministerstvo své rozhodnutí zdůvodňuje, že nejprve posoudilo ve smyslu správního řádu otázku přípustnosti odvolání. Ve svém rozhodnutí došlo k závěru, že město se označilo za účastníka řízení a tento názor nesdílí, přesto, že krajský úřad označil město v tomto rozhodnutí za účastníka řízení a v poučení o odvolání uvedl, že proti rozhodnutí v přezkumném řízení může podat odvolání pouze účastník řízení.

 

Vzhledem k zamítnutí odvolání pro nepřípustnost, se ministerstvo již nezabývalo posouzením jednotlivých důvodů odvolání. Ministerstvo je názoru, že proces vydání opatření obecné povahy, respektive pořizování a vydání územního plánu, žádné účastníky nemá. V tomto procesu existují pouze dotčené osoby, které mají specifická práva.

 

Město Vimperk po řádném prostudování a zvážení tohoto rozhodnutí se rozhodne pro další kroky v této věci. Tento týden rozhodne rada města o zpracovateli nového návrhu ÚP Vimperk. Vymezení současně zastavěného území již probíhá a koncem ledna bude první místní šetření společně s orgány státní správy k návrhu na jeho vymezení.

 

Jaroslava Martanová