Gymnastika úspěšně u konce

Pomalu se přibližuje konec školního roku a s ním i ukončení činnosti nejrůznějších kroužků DDM ve Vimperku. Jedním z jich je také kroužek sportovní gymnastiky. Vedoucí kroužku Marie Kotlíková a Helena Roblová již několik let zakončují svojí celoroční práci s dětmi soutěží nazvanou „Veselý gymnastický víceboj“.

 

Letošní ročník byl uspořádán 30. května v tělocvičně ZŠ Smetanova celkem pro 56 dětí, včetně dětí ze Zdíkova, které od loňského roku udělaly pod vedením trenérky Veroniky Vašíčkové a Marie Kolafové značný pokrok ve výkonnosti. Děvčata a chlapci měli možnost ukázat rodičům a známým, co se za celý rok naučili. Za svoji snahu a píli dostali všichni pěkné ceny, diplomy a za první místa přebírali z rukou zástupce oddílu SG TJ Šumavan Vimperk Jiřího Kotlíka krásné poháry  a medaile.  Letošní ročník byl doplněn zcela dobrovolným závodem v přeskocích švihadla za 15 sekund. Potěšitelné bylo, že se ho zúčastnily téměř všechny děti a jejich výkony byly úžasné.

 

V kategorii dětí 8 a méně let zvítězila s přehledem Danielka Vašicová (44 přeskoků), v kategorii 9-11 let  Klára Bartůšková (38) a v kategorii 12 a více let Dominika Němcová (53).

 

V gymnastickém dvojboji (akrobacie-přeskok, akrobacie-kladina) získaly vimperské děti celkem 9 prvních míst (J. Horejš, M. Černý, E. Wolfová, T.Maníková, P.Vozobulová, M.Rejšková, Jakub Fiala, A.Chodorová, J.Krtoušová) 12 druhých (P.Wolf,T.Vašica, M. Tichotová, V. Vávrová, Jan Fiala, A.Kubišová, T. Wolfová, D. Vašicová, T. Hojdekrová, P. Bláhová, D.Němcová, K.Vrábelová) a 6 třetích míst (D. Hojdekr, M. Šoulová, A. Kašparová, I.Kaiferová, A. Blahoutová, J. Kaňková).

 

Poděkování patří nejen sponzorům za materiální pomoc, ale i divákům za moc příjemnou atmosféru. Dětem přejeme úspěšné zakončení školního roku, pěkné prázdniny a už se těšíme na shledanou v tělocvičně v říjnu.

 

Marie Kotlíková, Helena Roblová

vedoucí kroužku SG při DDM Vimperk